25.4.2019 : 6:32 : +0200

Enllaços

L’activitat escolar de més èxit és la Festa ibera al Puig Castellar, on els alumnes es submergeixen en una recreació del passat de 2.500 anys d’antiguitat i reviuen la vida quotidiana dels ibers fent diverses activitats pràctiques i una visita guiada al poblat ibèric Puig Castellar.

Educació

Per al Museu la divulgació del patrimoni, especialment entre el públic escolar, és una tasca prioritària. Creiem que el patrimoni cultural i natural és un recurs bàsic per a l’estudi de la història i de l’entorn i que la difusió d’aquest coneixement és alhora una de les eines per col·laborar en la seva preservació actual i futura.

Per això, cada any el Museu ofereix un seguit d’activitats i recursos que tenen com a objectiu facilitar informació, completar coneixements i motivar la sensibilització i la comprensió envers el patrimoni cultural i natural, mitjançant visites i tallers agrupats en dos grans blocs temàtics:

Apropa’t a la història

Comprèn l’oferta adreçada al coneixement del patrimoni cultural, amb activitats i propostes que pretenen ser un suport i un complement a l'ensenyament per conèixer i aprendre a través de la història, bé a partir del contacte directe amb els testimonis del nostre passat (jaciments, objectes del Museu) o bé experimentant amb les tècniques pròpies dels nostres avantpassats.

Coneguem la natura

Agrupa les activitats per al coneixement de la natura, amb propostes que pretenen ser un suport i un complement a les escoles per conèixer i apropar-se al medi natural i al nostre entorn en el sentit més ampli. La flora, la fauna, roques i minerals, el medi ambient, els estels... són alguns dels temes que us proposem per treballar, conèixer, experimentar i per aprendre a respectar.

Es tracta d’una oferta que, en un marc adient i adaptant-se als diferents nivells educatius, fan possible l’observació, el diàleg, l’experimentació i també la participació.