23.4.2019 : 8:23 : +0200
Pdf (1,45 Mb)
Pdf (1,52 Mb)
Pdf (2,31 Mb)

Itineraris pel patrimoni de Santa Coloma de Gramenet

Bona part del patrimoni colomenc és present al nostre dia a dia sense que en siguem gaire conscients. Cada època ha deixat la seva empremta, i malgrat que a Santa Coloma en resten poques mostres visibles, aquests itineraris pretenen ser una eina per descobrir-les tot passejant pels carrers i l’entorn de la ciutat.

Encara que de ben segur totes les edificacions tenen una història interessant al darrera, s’han seleccionat aquelles que s’han considerat més singulars de conèixer pel seu interès cultural, històric, artístic, representatiu o simbòlic; i s’han agrupat en tres recorreguts, estructurats per proximitat i situats a les zones centre, nord i sud de la ciutat.

Els itineraris es proposa fer-los amb una audioguia que ofereix tota la informació àudio i visual necessària per conèixer amb detall els diferents elements del patrimoni de Santa Coloma de Gramenet que es visiten, i estan adreçats a la població local i als visitants i turistes.

Aquest servei és gratuït i els dispositius s’han de recollir i retornar al Museu Torre Balldovina (cal deixar en dipòsit un document identificatiu). Les audioguies estan disponibles en català i en castellà. De cara a facilitar-ne l’ús, juntament amb el dispositiu es donen unes petites instruccions pel seu manejament.

 

SANTA COLOMA CENTRE

Antic SafareigMas FonollarCan SelvaCan SisteréAjuntamentCan Roig i Torres i cases annexesEsglésia Major i Casa RectoralAmbient i cases del passeig de Mossèn Jaume Gordi

 

SANTA COLOMA SUD

Mercat de SagarraCasa del NinsCan MarinerTorre Balldovina i Molí d'en RibéCan PeixauetAntic Hospital de l'Esperit Sant

 

SANTA COLOMA NORD

Masia de Can ZamCan Sucre (Can Franquesa)Cementiri NouPoblat ibèric Puig CastellarCova d'en GenísRecinte TorriberaTorre Pallaresa