23.4.2019 : 8:44 : +0200

02/03/2016 CORREOS estrena un mata-segells a l'oficina de Santa Coloma dedicat al Museu Torre Balldovina

El Museu Torre Balldovina ha estat triat com a un dels espais més representatius de la ciutat pel seu interès històric, arquitectònic i l’activitat cultural que desenvolupa

Categoria: MuseuWeb, Patrimoni

Can Roig i Torres és un dels llegats més importants de la colònia estiuenca a Santa Coloma de Gramenet. Construïda  l’any 1906 seguint els corrents artístics del moment, va ser premiada a l’any 1911 per l’Ajuntament per la seva bellesa i originalitat i l’any següent per la Diputació. Avui és l’Auditori i Escola de Música de la ciutat.

Patrimoni monumental

El patrimoni monumental de Santa Coloma de Gramenet representa de manera visible la seva cultura i la seva història i és, per tant, un símbol de la identitat de la ciutat.

Des de la prehistòria fins al nostres dies, Santa Coloma ha reunit un bon nombre d’elements patrimonials, alguns dels quals —com el poblat ibèric Puig Castellar, la Torre Pallaresa o el recinte Torribera— tenen un interès que va molt més enllà de l’estrictament local. Els importants testimonis històrics que s’han conservat, els elements patrimonials que han estat objecte de restauració i les noves construccions que s’hi han afegit, conformen actualment un patrimoni colomenc força notable.

El Museu Torre Balldovina té cura d’aquest patrimoni monumental de Santa Coloma conservat in situ, tant de l’arquitectònic com de l’arqueològic, però amb diferents nivells d’incidència depenent de la propietat de l’immoble, l’accessibilitat, la gestió, etc. El Museu només és responsable directe de la gestió del Puig Castellar i del Molí d’en Ribé, com també de la mateixa Torre Balldovina.