25.4.2019 : 6:14 : +0200

El poblat ibèric Puig Castellar és l'element del patrimoni arqueològic més important de la ciutat, i constitueix, sense dubte, un símbol emblemàtic i d'identitat per a Santa Coloma.

Activitats

Des de l’inici del projecte i de cara a la promoció i difusió del jaciment, es porten a terme diferents activitats a l’entorn de la cultura ibèrica adreçades als diferents sectors de públic, algunes al llarg de tot l’any (visites, tallers…) i d’altres puntualment (conferències, edicions, exposicions…).

De les actuacions divulgatives destaca la Festa ibera al Puig Castellar, que se celebra cada any des del 1998, al voltant del 18 de maig, en dies feiners per a les escoles i el cap de setmana oberta a tothom. A peu del poblat s’instal·len un seguit d’espais ambientals que transporten el visitant al moment de màxim esplendor del Puig Castellar i així, submergits en la recreació d’un passat de 2.500 anys d’antiguitat, es reviuen alguns dels aspectes més significatius de la vida quotidiana dels ibers.

Finalment, ha estat rellevant la celebració del primer centenari del descobriment del Puig Castellar, l’any 2002. Els diversos actes culturals i lúdics organitzats al llarg de tot l’any per donar a conèixer l’herència ibèrica de Puig Castellar a dins i a fora de la ciutat van deixar un empremta positiva en la història del Puig Castellar i, també, de Santa Coloma de Gramenet.