22.4.2019 : 16:29 : +0200
Quars (Minas Gerais, Brasil)
Fòssil del juràssic (Poitiers, França)
Corall (Austràlia)

Calcita espàtica, romboedre d’exfoliació de gran format procedent del bosc d’en Xinco, del barri de la Guinardera de Santa Coloma.

Història Natural

Al fons d’història natural diferenciem la col·lecció d’espècimens local o del territori més proper, i la col·lecció d’espècimens forans.

La primera és formada per exemplars del mitjà geològic, fauna i flora locals, recollits en diverses sortides esporàdiques fetes per membres de la Secció d'Estudis del Centre Excursionista Puigcastellar, especialment per Joan Vicente i Castells. En ella hi trobem representada tota la realitat biològica de Santa Coloma i el seu territori.

A la col·lecció d’espècimens forans hi destaca, pel seu volum, la col·lecció de geologia, amb exemplars de roques i minerals procedents la majoria de jaciments “clàssics” de Catalunya (El Papiol, Gurb, Montjuïc, etc.), molts d’ells actualment exhaurits. Pel que fa a la fauna, hi ha igualment una bona col·lecció d’espècimens, la major part d’ells procedents de l’àmbit català però també amb aportacions d’altres indrets del món, els quals permeten mostrar la biodiversitat present al planeta Terra. Finalment, la col·lecció de botànica és formada per exemplars recollits al nostre país, des dels orígens (paleobotànica) fins a l’actualitat.

Alguns d’aquests espècimens forans tenen un valor afegit per la seva raresa o espectacularitat.