22.4.2019 : 16:28 : +0200

                                 

                     

                          

 

 

Converses al Lloc

Les “Converses al Lloc” són un projecte que té per finalitat reunir un grup de persones que coincidiren en un fet transcendent de la història recent de Santa Coloma de Gramenet i que, amb distints papers i punts de vista, hi participaren directament.

La trobada es fa en el lloc on es donaren els fets (o en un lloc proper o relacionat) ja que, a més de recuperar el record dels succés històric, es vol recuperar per a la memòria col·lectiva l’espai on esdevingué.

Les converses estan obertes al públic, tant per a aquells que vulguin simplement assistir-hi com per a aquells que hi vulguin fer alguna aportació.

 

Xavier Valls i el Pla Popular

El dilluns 19 de juny (18 h) tindrà lloc a la plaça d’en Xavier Valls una nova Conversa al Lloc, aquesta vegada per recordar un fet ocorregut fa just 30 anys i que suposà una gran pèrdua per Santa Coloma: l’atemptat a l’Hipercor amb l’explosió d’un cotxe bomba col·locat per ETA, on malauradament va morir en Xavier Valls, juntament amb una vintena més de persones (tres d’elles també de Santa Coloma) i hi hagué nombrosos ferits.

Aquesta Conversa vol ser un acte per recordar i reivindicar la figura de Xavier Valls, una de les persones més rellevants de la història de Santa Coloma i, també, el seu llegat, especialment el Pla Popular, instrument clau de la transformació de la nostra ciutat amb l'arribada de la democràcia.

Conduïda per l'Odei Antxustegi-Etxearte, la Conversa recollirà les vivències i les aportacions d'aquells que compartiren projectes amb el Xavier, projectes de vida, d'arquitectura, polítics, urbanístics.... I amb el lloc escollit, Can Mariner, també tindrem present la seva faceta més reivindicaiva i arquitectònica.

Vídeos de la conversa

Part 1

Part 2