21.6.2018 : 0:26 : +0200
24/11/2016 09:26

Conferències Beques per a treballs de recerca 2015

Categoria: Activitat, Museu, MuseuWeb, Portada

 

EL MUSEU PRESENTA ELS TREBALLS DE LES BEQUES DE RECERCA SOBRE EL BARRI DEL FONDO I EL TRANSPORT A SANTA COLOMA

Els dies 29 i 30 de novembre el Museu Torre Balldovina presentarà els treballs resultat de les beques que es van convocar l’any passat, amb la finalitat de promoure la realització de treballs de recerca sobre aspectes inèdits, en els camps de les ciències socials i humanes, relacionades de manera directa amb l’evolució i la història del municipi de Santa Coloma de Gramenet.

Dintre de la modalitat “El Museu als barris”, Isabel Martínez presentarà el treball “El Fondo, cruïlla de cultures. Crònica urbanística d'un barri marcat per la immigració”, el dimarts 29 de novembre, a les 19.30 h, a la Sala d’actes del Museu.

Pel que fa a la modalitat “La ciutat metropolitana”, en l’edició 2015 la temàtica a tractar va ser “El transport” a Santa Coloma de Gramenet. Aquest estudi ha estat portat a terme per la historiadora Marta Roig i es presentarà a la Sala d’actes del Museu, el dimecres 30 de novembre, a les 19.30 h.

Aquestes beques, cadascuna centrada en un aspecte concret de la història recent de la ciutat, volen esdevenir eines per al foment de la investigació, al mateix temps que instruments per a la difusió del coneixement entre el conjunt de la ciutadania.