19.4.2019 : 7:10 : +0200

Itinerari Sagarra a Santa Coloma de Gramenet

Cliqueu per descarregar quadríptic 

Edicions anteriors:

Visita guiada a l'exposició "Catalunya i la Guerra de Successió"

Dissabte 27 de setembre, a les 19 h, al Museu

En el marc de la commemoració del tercer centenari de la Guerra de Successió que se celebra aquest any 2014, el Museu Torre Balldovina acull l’exposició «Catalunya i la Guerra de Successió (1702-1715)», una mostra itinerant del Museu d’Història de Catalunya que ens explica aquest esdeveniment que ha tingut especial repercussió en la configuració de la memòria col·lectiva del nostre país.

A partir d’un recorregut per l’exposició coneixereu aquesta etapa històrica que es va tancar amb el Decret de Nova Planta: el plet dinàstic, l’austriacisme, la guerra, la resistència, la prohibició de les institucions de govern català, el nou ordre borbònic i l’exili. La Guerra de Successió va ser, d'entrada, un conflicte internacional que afectà la pràctica totalitat d’estats europeus i les seves colònies d’ultramar. El conflicte esdevingué ben aviat, també, una guerra civil al si de la Monarquia Hispànica.

Activitat gratuïta

 

Itinerari Sagarra a Santa Coloma de Gramenet

Diumenge 28 de setembre, a les 11 h, al Museu (inici)

Amb aquest recorregut reviureu la Santa Coloma que ens descriu Josep Maria de Sagarra en les seves memòries, alhora que descobrireu diferents indrets relacionats amb la família Sagarra, els quals es contextualitzen i se n’explica la seva vinculació.

La Torre Sagarra (o Balldovina), la plaça i el Mercat Sagarra i els carrers adjacents, la plaça de la Vila i l’Ajuntament, el Teatre Sagarra o el riu Besòs són alguns dels escenaris que conformen aquest itinerari, que anirà acompanyat de la lectura de textos de l’escriptor Josep Maria de Sagarra, triats acuradament, per fer un viatge a la Santa Coloma dels segles XIX i XX.

Activitat gratuïta