26.6.2017 : 22:43 : +0200

Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital l'Esperit Sant (1917-2017)

Una exposiciˇ que recorre els cents anys d'hist˛ria de l'Hospital per mitjÓ d'imatges, documents i objectes originals.

La mostra es podrÓ visitar al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet fins el 25 de juny.

Dintre del programa d'actes planificats per celebrar el seu Centenari, la Fundaciˇ Hospital de l'Esperit Sant ha organitzat l'exposiciˇ Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017), que es podrÓ visitar des del 27 d'abril i fins el 25 de juny al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet. Posteriorment, una adaptaciˇ redu´da de la mostra es traslladarÓ al vestÝbul del Soterrani 1 de l'Hospital, on s'exhibirÓ de manera permanent.

L'exposiciˇ estÓ composta per panells informatius, que es completen amb imatges, documents i objectes originals. Aquest material, que ha estat en part cedit per treballadors i extreballadors, permet recˇrrer la hist˛ria de la FHES des de la seva fundaciˇ com a sanatori antituberculˇs l'any 1917 a la Masia Torre Roja, fins a l'actualitat. La mostra s'estructura en 4 blocs temporals, que corresponen als orÝgens de l'organitzaciˇ, a l'Ŕpoca compresa entre la postguerra i l'eradicaciˇ de la tuberculosi, a la conversiˇ del centre en hospital general i l'Ŕpoca actual.

La inauguraciˇ oficial de l'exposiciˇ tindrÓ lloc el dia 31 de maig a les 19 h. i comptarÓ amb la presŔncia del President de la Fundaciˇ Hospital de l'Esperit Sant, Josep Maria CortŔs, i l'Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, N˙ria Parlon.

 

 

Exposiciˇ La vaixella dels senyors de la torre