22.8.2017 : 16:51 : +0200

A flor de pell

Del 6 al 26 de juliol de 2017

Exposició d’escultures i instal·lacions que explora les emocions, la intimitat i la memòria personal amb la ceràmica com a material de referència.

Laura Niubó (Badalona, 1970) es va formar a l’Escola de Ceràmica de Santa Coloma de Gramenet, i inicià el contacte amb aquesta disciplina artística el 1992. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i concursos.

Fullet de l'exposició

Vídeo inauguració

 

La vaixella dels senyors de la torre

A partir del 20 de novembre de 2016, de llarga durada

Les excavacions del Molí d’en Ribé de l’any 2009 van lliurar un important conjunt de peces, de vaixella de taula i d’atuells de cuina, datat entre finals del segle XVI i el tercer quart del segle XVII. Aquesta vaixella pertanyia, ben segur, als senyors de la Torre Balldovina d’aquell moment, els Riber, família que la va tenir en propietat durant els segles XVII i XVIII i d’on prové el nom del molí.

L'exposició “La vaixella dels senyors de la torre. Conjunt de peces de vaixella trobades al Molí d’en Ribé” és una petita mostra que presenta una selecció de les més de 600 peces de vaixella i terrissa de taula de producció catalana, a més de tota una gran varietat d’atuells de cuina: plats de diferents diàmetres, escudelles, escalfetes, tupins, gerres, olles, cassoles, greixoneres, tapadores... Tant per l’heterogeneïtat de formes com pel volum de peces recuperades, les quals, cronològicament són molt homogènies, es tracta d’un conjunt molt interessant.