19.10.2018 : 17:38 : +0200

           

       

    

Llorenç Serra, una mirada de futur

Exposició de l'1 de setembre al 21 d'octubre de 2018

En el marc dels actes per commemorar el primer centenari de la mort de Llorenç Serra (1918-2018), el Museu Torre Balldovina presenta aquesta exposició per recuperar la figura de Llorenç Serra i significar la seva història a través d’un recorregut per la seva vida i els seus anys al capdavant de l’Ajuntament.

Volem recordar i donar a conèixer qui va ser i què va representar Llorenç Serra i Badosa per a Santa Coloma. Un repàs per la seva trajectòria ens descobreix les seves diferents facetes familiar, professional i política.

Fou un colomenc orgullós de ser-ho i un home del seu temps. Persona peculiar, segura de si mateixa, responsable i fermament implicada en el benestar dels seus conciutadans, esdevingué un home molt respectat i ben considerat per la població de Santa Coloma i pels prohoms del país.

Pagès i masover, passà la seva vida a la Torre Balldovina al servei de la família Sagarra, tal com ens ho descriu Josep Maria de Sagarra a les seves memòries. Però si avui el recordem és per la seva gran tasca com a alcalde ja que foren molts els projectes que portà a terme i que suposaren un gran salt endavant per a Santa Coloma, passant a la història com un dels alcaldes més emblemàtics de la ciutat.

L’agraïment i l’estima dels colomencs i les colomenques per la seva dedicació i intensa labor en benefici pel poble continua avui amb aquesta exposició que repassa el conjunt de realitzacions que l’alcalde Serra deixà com a testament als seus conciutadans contemporanis i per a generacions futures. 

ACTIVITATS

Acte inaugural
Dissabte 1 de setembre, a les 20 h
En el marc de la Festa Major d’Estiu 2018

Visita guiada a l’exposició
Diumenge 9 de setembre, a les 12 h
Dissabte 22 de setembre, a les 12 h
Activitat gratuïta, cal inscripció prèvia al Museu

Itinerari teatralitzat
En Pascali recorda a Llorenç Serra

Dissabte 29 de setembre, a les 11 h
Dissabte 6 d’octubre, a les 11 h (GRUP COMPLET)
Diumenge 21 d’octubre, a les 11 h
Activitat gratuïta, cal inscripció prèvia al Museu

Catàleg de l'exposició

 

 

 

La vaixella dels senyors de la torre

Exposició de llarga durada

Les excavacions del Molí d’en Ribé de l’any 2009 van lliurar un important conjunt de peces, de vaixella de taula i d’atuells de cuina, datat entre finals del segle XVI i el tercer quart del segle XVII. Aquesta vaixella pertanyia, ben segur, als senyors de la Torre Balldovina d’aquell moment, els Riber, família que la va tenir en propietat durant els segles XVII i XVIII i d’on prové el nom del molí.

L'exposició “La vaixella dels senyors de la torre. Conjunt de peces de vaixella trobades al Molí d’en Ribé”, oberta al públic el 20 de novembre de 2016, és una petita mostra que presenta una selecció de les més de 600 peces de vaixella i terrissa de taula de producció catalana, a més de tota una gran varietat d’atuells de cuina: plats de diferents diàmetres, escudelles, escalfetes, tupins, gerres, olles, cassoles, greixoneres, tapadores... Tant per l’heterogeneïtat de formes com pel volum de peces recuperades, les quals, cronològicament són molt homogènies, es tracta d’un conjunt molt interessant.