26.3.2019 : 21:45 : +0100

           

       

    

Sota les bombes

Exposició del 17 de febrer de 2019 al 3 de març de 2019

Al llarg de tota la Guerra Civil, es va viure un setge aeri permanent en què, per primera vegada a la historia, s'atacava la reraguarda per destruir les indústries de guerra i per terroritzar la población civil.

 

Sota les bombes, una exposició itinerant basada en el llibre del mateix nom, il.lustra aquesta guerra aèria sense precedents, amb documentació i imatges de l'època, sovin inèdites, per mostrar la crueltat de la guerra i els esforços del poble per sobreviure.

 

ACTIVITATS

Acte inaugural
Dijous 17 de gener, a les 19 h

Tot seguit es durà a terme una visita guiada a l'exposició

 

 

La vaixella dels senyors de la torre

Exposició de llarga durada

Les excavacions del Molí d’en Ribé de l’any 2009 van lliurar un important conjunt de peces, de vaixella de taula i d’atuells de cuina, datat entre finals del segle XVI i el tercer quart del segle XVII. Aquesta vaixella pertanyia, ben segur, als senyors de la Torre Balldovina d’aquell moment, els Riber, família que la va tenir en propietat durant els segles XVII i XVIII i d’on prové el nom del molí.

L'exposició “La vaixella dels senyors de la torre. Conjunt de peces de vaixella trobades al Molí d’en Ribé”, oberta al públic el 20 de novembre de 2016, és una petita mostra que presenta una selecció de les més de 600 peces de vaixella i terrissa de taula de producció catalana, a més de tota una gran varietat d’atuells de cuina: plats de diferents diàmetres, escudelles, escalfetes, tupins, gerres, olles, cassoles, greixoneres, tapadores... Tant per l’heterogeneïtat de formes com pel volum de peces recuperades, les quals, cronològicament són molt homogènies, es tracta d’un conjunt molt interessant.