20.10.2017 : 16:31 : +0200

       

    

Zulema Galeano. Il·lustració

Del 2 al 30 de setembre de 2017. Prorrogada fins al 15 d'octubre

Inauguració: dissabte 2 de setembre, a les 20 h

Zulema Galeano (Barcelona, 1978) és una artista gràfica amb una àmplia formació i trajectòria professional com a il·lustradora per als públics adult i infantil. Amb un llarg llistat d'exposicions individuals i col·lectives, l'autora del cartell de Festa Major d'enguany presenta al Museu una selecció de les seves obres i el projecte "Vivim a Santa Coloma", on mostra la diversitat de gent, nacionalitats i cultures de la ciutat.

Fullet de l'exposició

 

La vaixella dels senyors de la torre

Exposició de llarga durada

Les excavacions del Molí d’en Ribé de l’any 2009 van lliurar un important conjunt de peces, de vaixella de taula i d’atuells de cuina, datat entre finals del segle XVI i el tercer quart del segle XVII. Aquesta vaixella pertanyia, ben segur, als senyors de la Torre Balldovina d’aquell moment, els Riber, família que la va tenir en propietat durant els segles XVII i XVIII i d’on prové el nom del molí.

L'exposició “La vaixella dels senyors de la torre. Conjunt de peces de vaixella trobades al Molí d’en Ribé”, oberta al públic el 20 de novembre de 2016, és una petita mostra que presenta una selecció de les més de 600 peces de vaixella i terrissa de taula de producció catalana, a més de tota una gran varietat d’atuells de cuina: plats de diferents diàmetres, escudelles, escalfetes, tupins, gerres, olles, cassoles, greixoneres, tapadores... Tant per l’heterogeneïtat de formes com pel volum de peces recuperades, les quals, cronològicament són molt homogènies, es tracta d’un conjunt molt interessant.