25.4.2019 : 16:31 : +0200

La vaixella dels senyors de la torre. Conjunt de peces de vaixella trobades al Molí d’en Ribé

El Museu presenta una petita mostra de la vaixella dels senyors de la Torre Balldovina del segle XVII

A partir del diumenge 20 de novembre, i en el marc de la celebració de la 21a Setmana de la Ciència, al Museu Torre Balldovina es podrà veure una petita exposició de llarga durada anomenada “La vaixella dels senyors de la torre. Conjunt de peces de vaixella trobades al Molí d’en Ribé”.
Les excavacions del Molí d’en Ribé de l’any 2009 van lliurar un important conjunt de peces, de vaixella de taula i d’atuells de cuina, datat entre finals del segle XVI i el tercer quart del segle XVII. Aquesta vaixella pertanyia, ben segur, als senyors de la Torre Balldovina d’aquell moment, els Riber, família que la va tenir en propietat durant els segles XVII i XVIII i d’on prové el nom del molí.
Aquesta petita mostra és una selecció de les més de 600 peces de vaixella i terrissa de taula de producció catalana, a més de tota una gran varietat d’atuells de cuina: plats de diferents diàmetres, escudelles, escalfetes, tupins, gerres, olles, cassoles, greixoneres, tapadores... Tant per l’heterogeneïtat de formes com pel volum de peces recuperades, les quals, cronològicament són molt homogènies, es tracta d’un conjunt molt interessant.