Cap de Setmana Ibèric a Santa Coloma


3 i 4 d'octubre

PROGRAMA


Amb inscripció prèvia a museutorreballdovina@gramenet.cat (places limitades)


 

Dissabte 3/10

ACTIVITATS AL MUSEU TORRE BALLDOVINA

18 h - Els ibers de Santa Coloma

Visita guiada a l’exposició del Museu dedicada a la cultura ibèrica per descobrir quins recursos naturals utilitzaven els ibers en el seu dia a dia.

18 h - Experimentem com els ibers

Tallers per a infants per descobrir com era la vida quotidiana dels ibers.

19 h - Tast ibèric

Degustació de productes de fa 2.300 anys.

 

Diumenge 4/10

ACTIVITATS AL POBLAT IBÈRIC PUIG CASTELLAR

11 a 14 h Els recursos naturals dels ibers

Activitats familiars i tallers per descobrir l’ús dels recursos naturals per part dels ibers: la cacera d’animals, el teixit, la recol·lecció, la metal·lúrgia... Practicarem el tir en arc, aprendrem a filar i a teixir la llana, a fer cistells i dissenyarem collarets.

11.15 i 12.15 h El poblat de Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicaran els recursos naturals del Puig Castellar i el seu entorn, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment.

 12.30 h i 13.30 h - Els poblats de la Laietània se saluden

Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.

QUIZ DELS IBERS DEL PUIG CASTELLAR

Diumengede 10 a 20 h, podeu participar al Joc en línia de preguntes i respostes per posar a prova els vostres coneixements sobre la cultura ibèrica i els ibers del Puig Castellar. Podeu participar en el concurs des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta o ordinador).

Gaudiu del joc i estigueu atents perquè algunes preguntes poden tenir mes d'una resposta...

Comença a jugar!

Amb motiu de les jornades, s’ha editat un joc que es distribuirà entre els més menuts.

 Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

 El Cap de Setmana Ibèric és un esdeveniment que es fa un cop a l’any i està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya que vol descobrir a la ciutadania com era la vida en època ibèrica a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.

Aquestes jornades són una oportunitat única per descobrir i redescobrir el nostre passat i suposa una manera lúdica i divertida d’apropar públics de totes les edats a la cultura dels antics ibers. Enguany, sota el lema “L’explotació dels recursos naturals fa 2.200 anys”, es proposen més de cent activitats a 25 jaciments, totes elles gratuïtes: visites guiades i teatralitzades, tallers d'experimentació, exposicions, reconstruccions històriques, tasts de menjar i beguda ibèrica...

Esperem que sigui del vostre interès i us convidem a participar-hi.

Més informació

MESURES SANITÀRIES PER LA PANDÈMIA

Donada la situació sanitària, en el disseny de la programa s'han tingut en compte totes la mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries.  Hi haurà obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat.