Jornades Europees del Patrimoni

Les veus de les bugaderes a l'antic Safareig públic

Diumenge 9 d’octubre, a les 11 h

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni. Durant aquests dies, els municipis catalans mostren el seu ric patrimoni a través d’activitats gratuïtes perquè la ciutadania gaudeixi de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració. 


Visita - espectacle a l’antic Safareig públic

En el marc de les JEP’22, per al diumenge 9 d'octubre el Museu ha organitzat una visita a l’antic Safareig públic de Santa Coloma, activitat que es completarà amb un espectacle cultural-musical que reivindica els safareigs com espais de memòria col·lectiva i la bugada com una feina primordial en la cura de la vida.

L'espectacle es desenvolupa a partir de lectures en veu alta sobre el tema, fotografies, vídeos, cançons en directe i una mostra d’objectes relacionats amb la bugada. Mercè Rodoreda, Neus Català, Trinidad Gallego (Dones del 36), Federico García Lorca, Virginia Satir i altres autores donen el seu testimoniatge, al costat de les dones anònimes, igualment importants.

Una bugada engrescadora i alliberadora, a càrrec de Rosa Vendrell (“Memòries Líquides”).

Punt de trobada: 11 h, al l'antic Safareig públic (plaça de Montserrat Roig)

INSCRIPCIONS

Activitat gratuïta, places limitades. Cal inscripció prèvia al Museu (plaça de Pau Casals s/n, tel. 93 385 7142, museutorreballdovina@gramenet.cat)

Informació de les jornades: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2022