Santa Coloma de Gramenet: la muntanya, el riu, la ciutat


Exposició permanent

L’exposició fa un recorregut per la història local i el territori donant protagonisme a aquells moments històrics que més incidència, rellevància o, almenys, més vestigis patrimonials han deixat. Al mateix temps, posa en relleu aquells elements geogràfics que més han condicionat l’evolució històrica de Santa Coloma. Per això, a partir dels tres elements físics bàsics del terme, es desenvolupen els diferents temps històrics de Santa Coloma, destacant-ne els elements del patrimoni que exemplifiquen l’evolució humana i natural del territori.

La muntanya (Puig Castellar)


És l’espai natural on s’instal·len els ibers. És en aquest àmbit on es plantegen les característiques de la serralada de Marina, la configuració i les característiques del territori verge, alhora que s’explica la vida dels habitants del Puig Castellar dintre de la cultura ibèrica i la romanització.

El riu (Besòs)


Des de la seva desembocadura fins al pas pel congost de Montcada, es ressegueix la història de Santa Coloma des de l’època medieval fins al seu apogeu com a zona agrícola, a l’inici del segle XX. És la Santa Coloma feudal, agrícola i dels estiuejants.

 La ciutat


Sobrevola el territori que ocupa la ciutat actual (Santa Coloma), plantejant la gènesi de la mateixa, la seva evolució, els ritmes de creixement i la seva adaptació a l’orografia del terreny, tot repassant la vida dels seus habitants, tant dels autòctons com dels nouvinguts.

Presentació de l'exposició

Prepara la visita a l'exposició

Plaça de Pau Casals, s/n, 08922 Santa Coloma de Gramenet
Apartat de correus 62, 08921 Santa Coloma de Gramenet

Telèfon: 93 385 71 42

Correu electrònic: museutorreballdovina@gramenet.cat

Les sales de l’exposició permanent del Museu estan tancades al públic perquè s’estan fent treballs per millorar-ne la seva presentació i enriquir el relat que ofereixen sobre la història del territori de Santa Coloma de Gramenet. 

Es reobriran al públic el dissabte 1 d’octubre.


De dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h

Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h


Els mesos de juliol i agost el Museu estarà tancat per obres de millora a l’exposició permanent del Museu i al refugi antiaeri.


Tancat els dies: 1 i 6 de gener, del 29 de març al 5 d'abril, 1 de maig, 24 de maig, 11 i 24 de setembre, 25 i 26 de desembre; tots els dilluns, diumenges de juliol..

 

Entrada gratuïta

Transports

Autobusos: B14, B15, B18, B20, B80, B81, B84, M19, M27, M28, M30, N6, N8, V33
Metro: L1 estació Santa Coloma; L9 estació Can Peixauet

Aparcament

Entrada pel c. Cultura / Sant Carles (sol·liciteu autorització a Consergeria)
Els autocars poden aparcar a l’av. Santa Coloma, prop de l’edifici del Museu

Edifici accessible