Museu Torre Balldovina

Inauguració del Refugi Antiaeri de la Torre Balldovina

Aquest dissabte 18 de març, a les 12 h, s’inaugura el Refugi Antiaeri situat al subsol del Museu Torre Balldovina. Després de 3 anys de treballs, s’obre al públic aquest nou espai museístic de la ciutat.

El Refugi Antiaeri de la Torre Balldovina és un projecte impulsat per la regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i en el qual hi han participat l’Àrea de Cultura i l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, i la Direcció General de Memòria Democràtica i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

La iniciativa de recuperar i obrir el refugi antiaeri i incorporar-lo al patrimoni visitable de Santa Coloma s’ha d’entendre com una peça essencial per conèixer la història més recent de la ciutat.

L’acte d'inauguració comptarà amb la presència del Grup de Recerca Didpatri, de la Universitat de Barcelona, autor de la museografia i del disseny expositiu del refugi; grups de recreació, música d’època de la guerra i una degustació d’aliments propis del moment a càrrec de Kuanum, Patrimoni Interessant i Divertit.

La visita al refugi, que per les seves característiques constructives serà en grups reduïts i sempre acompanyats d'un guia, permet reviure algunes experiències utilitzant elements audiovisuals, plafons explicatius i objectes d'atrezzo. L’entrada al refugi es farà per l’accés que hi ha a la plaça de Pau Casals, on hi ha l’espai amb una museografia més potent pel fet de ser l’espai de majors dimensions i més polivalent. A partir d’aquí es recorrerà la galeria fins al final, amb sortida a l’interior del Museu.

Les visites guiades començaran el diumenge 19 de març, amb reserva gratuïta d'entrades a grameticket.cat

 

Lloc: Museu Torre Balldovina (pl. Pau Casals, s/n)