Dia Internacional dels Museus 2023


El Museu Torre Balldovina et convida a celebrar la festa major dels museus i a gaudir del Museu en una data tan especial.

Diumenge 14 de maig, a les 12 h i dijous 18 de maig, a les 19 h

 

Diumenge 14 de maig, a les 12 h

El gran dinar


Taller d’alimentació ambientat a l’època de finals del segle XIX i principis del XX en què cuinarem d’una manera simulada i pararem la taula per organitzar un gran banquet.

Aquesta activitat s’emmarca en l’exposició “Què mengem avui?” que es podrà visitar fins al 15 de juliol al Museu, una mostra  comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Agnès Villamor que reflexiona sobre els hàbits alimentaris propis, entenent que no només afecten el nostre organisme sinó també l’entorn on vivim i el planeta.

A càrrec de Kuanum, Patrimoni Interessant i Divertit

Adreçat a tots els públics.

Durada: 1 h

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al correu museutorreballdovina@gramenet.cat o tel. 933 857 142 

Dijous 18 de maig, a les 19 h

Visita guiada a l’exposició “Què mengem avui?”


De la mà de l’Ada Parellada, comissària de l’exposició i reconeguda cuinera catalana, reflexionarem sobre per què mengem el que mengem i com triem la nostra alimentació.

Adreçada a tots els públics.

Durada: 60-75 minuts

Activitat gratuïta, places limitades, inscripció prèvia a: museutorreballdovina@gramenet.cat o tel. 93 385 71 42.

EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS


El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977. Un dia a l'any on els museus són els veritables protagonistes obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) que té per objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en la societat. Cada any, l'organització tria un tema específic per a la celebració. Per l'edició 2023, l'esdeveniment gira al voltant del tema “Museus, sostenibilitat i benestar”.

L'esdeveniment més popular d'aquest dia és la jornada de portes obertes que els museus ofereixen a la ciutadania. Molts d'ells ofereixen, a més, altres activitats especials com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers.

 

Més informació

https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/

https://www.diba.cat/en/web/opc/18_maig