19è Cap de Setmana Ibèric: "Benvinguts a casa"

El 19è Cap de Setmana Ibèric d'enguany es dedica a les cases de fa 2.200 anys.

El cap de setmana 5 i 6 d’octubre els jaciments que integren la Ruta dels Ibers celebrem el 19è Cap de Setmana Ibèric. Aquest esdeveniment, que es fa un cop a l’any, està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya, que vol descobrir a la ciutadania com era la vida fa més de 2.000 anys a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis. 
 
El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir i redescobrir el nostre passat i suposa una manera lúdica i divertida d’apropar públics de totes les edats a la cultura dels antics ibers. Enguany, sota el lema “Benvinguts a casa”, es proposen més de 100 activitats a 25 jaciments totes elles gratuïtes: visites guiades i teatralitzades, tallers d'experimentació, exposicions, reconstruccions històriques, tasts de menjar i beguda ibèrica...

Activitats gratuïtes, us hi esperem!

 

Dissabte 5/10

 

- Horari: 12 h

Com eren les cases ibèriques?

Visita guiada a l’exposició del Museu Torre Balldovina dedicada a la cultura ibèrica per conèixer com vivien els ibers del Puig Castellar.

- Horari: 13 h 

Tast ibèric

Degustació de productes de fa 2.200 anys.


Diumenge 6/10

 

- Horari: 11 a 14 h

Les cases: construcció i espai domèstic

Activitats familiars i tallers per descobrir com eren les cases dels ibers: com les construïen, quin mobiliari tenien, què hi feien a dintre... Aprendrem a fer tovot, a teixir, a fer cistells, transportarem àmfores, ens vestirem d’iber i jugarem.

- Horari: 11.15 i 12.15 h

Els ibers del Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicarà els tipus de cases del Puig Castellar, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment.

- Horari: 12.30 h i 13.30 h

Els poblats de la Laietània se saluden

 Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.