Educació


Projecte educatiu

El nostre programa educatiu és fruit de l'experiència d'anys de treball i consta d'una trentena de propostes adreçades als diferents nivells educatius.

L'objectiu és difondre el nostre patrimoni arqueològic i arquitectònic, la nostra història, la nostra diversitat i el nostre entorn cultural i natural de forma lúdica, participativa i formativa.

Creiem que el patrimoni cultural i natural és un recurs bàsic per a l’estudi de la història i de l’entorn i que la difusió d’aquest coneixement és alhora una de les eines per col·laborar en la seva preservació actual i futura.


L’entrada al Museu és gratuïta i les activitats amb monitor tenen preus diferents segons el material que s’utilitza, la durada, etc. Cal concertar sempre l’activitat prèviament i ser puntual.

En arribar us rebrà el monitor.  El mestre seguirà l’activitat i col·laborarà amb el monitor en la seva realització i en mantenir l’ordre mentre aquesta duri.

Tipus d'activitat


Àmbits de les activitats


Comprèn l’oferta adreçada al coneixement del patrimoni cultural, amb activitats i propostes que pretenen ser un suport i un complement a l’ensenyament per conèixer i aprendre a través de la història, bé a partir del contacte directe amb els testimonis del nostre passat (jaciments, objectes del Museu) o bé experimentant amb les tècniques pròpies dels nostres avantpassats.
Agrupa les activitats per al coneixement de la natura, amb propostes que pretenen ser un suport i un complement per als centres educatius per conèixer i apropar-se al medi natural i al nostre entorn en el sentit més ampli. La flora, la fauna, roques i minerals, el medi ambient, els estels... són alguns dels temes que us proposem per treballar, conèixer, experimentar i per aprendre a respectar.

Nivells de les activitats