Activitats al Museu Torre Balldovina i al Poblat Ibèric Puig Castellar

El 21è Cap de Setmana Ibèric a Santa Coloma

Aquest diumenge 3 d’octubre, amb motiu de la celebració del Cap de Setmana Ibèric i de les visites guiades al poblat ibèric Puig Castellar, per mesures sanitàries i de seguretat l’accés al jaciment estarà restringit entre les 10.30 h i les 13.30 h

 

El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya.  És una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.

 

PROGRAMA

Amb inscripció prèvia a museutorreballdovina@gramenet.cat (places limitades)

 

Dissabte 2/10
ACTIVITATS AL MUSEU TORRE BALLDOVINA

11 h - Els ibers de Santa Coloma

Visita guiada a l’exposició del Museu dedicada a la cultura ibèrica per descobrir les xarxes de comunicació dels ibers laietans.

11 h - Tallers d’escriptura ibèrica i de mòlta de cereals

Tallers per a infants per descobrir com era la vida quotidiana dels ibers.

 

 

Diumenge 3/10
ACTIVITATS AL POBLAT IBÈRIC PUIG CASTELLAR

11 a 14 h - Les xarxes de comunicació dels ibers

Activitats familiars i tallers per descobrir com es comunicaven els ibers i l’intercanvi cultural amb altres cultures del moment. Practicarem l’encunyació de la moneda, l’escriptura amb l’alfabet iber, la mòlta de cereals i jugarem com els ibers.

11.15 i 12.15 h - El poblat de Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicaran les xarxes de comunicació que utilitzaven els ibers del Puig Castellar, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment.

12.30 h i 13.30 h - Els poblats de la Laietània se saluden

Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.


Amb motiu de les jornades, s’ha editat un joc que es distribuirà entre els més menuts.

Podeu compartir les vostres experiències i grans moments a través del hashtag #csi_ibers!

Més informació


MESURES SANITÀRIES PER LA PANDÈMIA

Donada la situació sanitària, en el disseny de la programa s'han tingut en compte totes la mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries.  Hi haurà obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat.