Activitats al Museu Torre Balldovina i al Poblat Ibèric Puig Castellar

Arriba el Cap de Setmana Ibèric a Santa Coloma

El Cap de Setmana Ibèric és un esdeveniment que es fa un cop a l’any i està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya i els diferents jaciments que integren la Ruta que vol descobrir a la ciutadania com era la vida en època ibèrica a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.

Quiz dels ibers del Puig Castellar

PROGRAMA

 

Amb inscripció prèvia a museutorreballdovina@gramenet.cat (places limitades)

 

Dissabte 3/10

ACTIVITATS AL MUSEU TORRE BALLDOVINA

18 h - Els ibers de Santa Coloma

Visita guiada a l’exposició del Museu dedicada a la cultura ibèrica per descobrir quins recursos naturals utilitzaven els ibers en el seu dia a dia.

18 h - Experimentem com els ibers

Tallers per a infants per descobrir com era la vida quotidiana dels ibers.

19 h - Tast ibèric

Degustació de productes de fa 2.200 anys.

 

Diumenge 4/10

ACTIVITATS AL POBLAT IBÈRIC PUIG CASTELLAR

 

11 a 14 h - Els recursos naturals dels ibers

Activitats familiars i tallers per descobrir l’ús dels recursos naturals per part dels ibers: la cacera d’animals, el teixit, la recol·lecció, la metal·lúrgia... Practicarem el tir en arc, aprendrem a filar i a teixir la llana, a fer cistells i dissenyarem collarets.

11.15 i 12.15 h - El poblat de Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicaran els recursos naturals del Puig Castellar i el seu entorn. Com a mesura de prevenció i seguretat per a la Covid-19 no es podrà accedir a l'interior de l'habitatge reconstruït ni tampoc estarà operatiu el mòdul d'interactius instal·lat al jaciment.

12.30 h i 13.30 h - Els poblats de la Laietània se saluden

Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.

 

Quiz dels ibers del Puig Castellar

Diumenge, de 10 a 20 h, podeu participar al Joc en línia de preguntes i respostes per posar a prova els vostres coneixements sobre la cultura ibèrica i els ibers del Puig Castellar. Podeu participar en el concurs des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta o ordinador).

Comença a jugar!

 

Videojoc Balkeuni, Amusic i la Pàtera del Llop

Un videojoc per viure una aventura trepidant al món desaparegut dels ibers! S'ha descobert un objecte misteriós i uns germans ibers ens han demanat ajuda! Us animem a jugar amb la Balkeuni i l'Amusic amb qui descobrireu com era la cultura ibera. Hi trobareu una sèrie de reptes relacionats amb els ibers: història, costums, la tecnologia que utilitzaven, el territori que ocupaven les diferents tribus,  descobrirem la seva enigmàtica escriptura… Amb l’objectiu de passar una bona estona i despertar l’interès per la cultura de les persones que van viure a casa nostra fa més de 2.000 anys!

Inicia la teva aventura!

Amb motiu de les jornades, s’ha editat un joc que es distribuirà entre els més menuts.

Compartiu les vostres experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podreu seguir també la programació. I els apassionats de la fotografia ho podeu fer a través d'instagram sempre a través del hashtag #csi_ibers.

Més informació


MESURES SANITÀRIES PER LA PANDÈMIA

Donada la situació sanitària, en el disseny de la programa s'han tingut en compte totes la mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries.  Hi haurà obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat.