“Joan Vicente i Castells. L’home de la cartera”

Conferència "Paleontologia i Canvi Climàtic", a càrrec d’Isaac Casanovas

Dimecres 12 de maig, 19 h

Isaac Casanovas és investigador en Paleoecologia i Biocronologia de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

 

Encara que hi ha qui l'ha negat durant molt temps, el canvi climàtic és un tema que està constantment present a les notícies, que s'ha incorporat al programa dels principals governs i que, de fet, representa un dels principals reptes als quals la humanitat haurà de fer front a les dècades vinents. Però és nou tot això? De fet no, el registre fòssil ens permet veure que durant tot el decurs de la història de la Terra els canvis climàtics han estat la norma. Per exemple, els estudis sobre plantes fòssils empresos per Joan Vicente Castells demostren que fa uns 13 milions d'anys el clima a Catalunya era pràcticament subtropical. En aquesta xerrada explicarem quines són les eines que permeten als paleontòlegs reconstruir el clima del passat i com aquest estudi ens pot ser útil en un futur.

La conferència es celebrarà a la Sala d’actes del Museu Torre Balldovina seguint les mesures bàsiques sanitàries amb motiu de la Covid-19 (control d’aforament, gel hidroalcohòlic i ús obligatori de la mascareta). 

 Per assistir cal inscriure’s prèviament a museutorreballdovina@gramenet.cat o al tel. 93 385 71 42.