Exposició temporal Museu Torre Balldovina

Santa Coloma de Gramenet desapareguda

Del 4 de setembre al 31 d’octubre 2021

Aquesta exposició presenta un conjunt de fotografies fetes entre el darrer quart del segle XIX i el darrer quart del XX. Un segle d’intensos canvis a Santa Coloma de Gramenet, que passa de poble rural a vila urbana degut al creixement de la població, fet que suposa una enorme transformació del paisatge colomenc.

Gairebé totes les fotografies de l’exposició es poden veure a la publicació Santa Coloma de Gramenet desapareguda, editada per Efadós amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i del Museu Torre Balldovina, però n’hi hem afegit algunes per completar els àmbits amb què hem ordenat l’exposició, temàticament diferent a la publicació.

La mostra, igual que el llibre, ofereix un passeig per edificis singulars, pels carrers que conformaren el poble antic, pel riu i pel naixement de nous barris. És una petita històrica gràfica dels canvis urbanístics viscuts a Santa Coloma el segle passat.

Totes les fotografies formen part de l’Arxiu d’Imatges del Museu Torre Balldovina i són només una petita mostra del fons que conservem i que ens permet documentar la ciutat i la seva gent a través del temps.