Dia Internacional dels Museus 2021


El Museu Torre Balldovina et convida a participar en diverses activitats, totes gratuïtes, en una ocasió única per gaudir del Museu d’una manera especial.

El 18 de maig el Museu estrena una visita virtual a la seva exposició permanent. Es tracta d'un recorregut virtual amb imatges equirectagulars de 360° en alta resolució per les sales del Museu que incorporen recursos d'àudio, imatges i textos per donar informació de les sales i de les peces més destacades del Museu.  La visita, que té un disseny responsiu per poder visualitzar-la també en els navegadors de mòbils i tauletes, permet captar cada racó del Museu, triar l’idioma (català o castellà) i crear a cada visitant el seu propi recorregut, el qual es du a terme a través de les icones que es troben a les sales -i que permeten desplaçar-se per aquestes- o bé través d'un menú desplegable

Comença el teu recorregut virtual pel museu

 

“Donem la benvinguda a la gent gran” 


El Museu convida la gent gran a celebrar el DIM, retornant als museus i rebent-los com cal, d’una forma especial: amb la visita teatralitzada al Museu en què el Sr. Ferran de Sagarra els recordarà com era la Santa Coloma d’abans.

Horaris: 10 h, 11 h

Durada: 30 minuts

Activitat adreçada a l’Envelliment Actiu

 

Visita teatralitzada "El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina"


El senyor Ferran de Sagarra, amo de la Torre Balldovina ara fa 100 anys, us ensenyarà casa seva i us farà reviure el descobriment del poblat ibèric Puig Castellar -situat en uns terrenys de la seva propietat- i les seves estades a Santa Coloma durant l'estiu.

Horaris: 18 h (places exhaurides), 19 h, 20 h

Durada: 35-40 minuts

Places limitades, amb reserva prèvia al Museu (museutorreballdovina@gramenet.cat o tel. 93 385 71 42)

 

Visita lliure a l’exposició "Joan Vicente Castells. L'home de la cartera", amb la presència dels comissaris Roser Vicente i Joan Devis


En el marc dels actes per commemorar el primer centenari del naixement de Joan Vicente Castells (1921-2010), el Museu presenta una exposició per recuperar la seva figura i donar a conèixer la seva tasca cultural dins i fora de la ciutat.

Espai: Sala d’exposicions temporals

Horari: 18 a 21 h

Entrada esglaonada fins a cobrir el 50% de l'aforament, respectant sempre les distàncies de seguretat

 

El Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977. Un dia a l'any on els museus són els veritables protagonistes obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) que té per objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en la societat. Cada any, l'organització tria un tema específic per a la celebració. Per l'edició 2020, l'esdeveniment gira al voltant del tema "El futur dels museus: recuperar i reimaginar".

L'esdeveniment més popular d'aquest dia és la jornada de portes obertes que els museus ofereixen a la ciutadania. Molts d'ells ofereixen, a més, altres activitats especials com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers.

 

El Museu Torre Balldovina al “MUSEUS A ESCENA”


Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, l’Àrea de Cultura de la Diputació ha impulsat el projecte “Museus a escena”, amb l’objectiu de difondre els museus de la Xarxa de Museus Locals així com alguns dels elements patrimonials més rellevants que gestionen. Es tracta d’una sèrie de vídeos protagonitzats per noms rellevants de l’escena i la comunicació, vinculats al municipi o comarca al que pertanyen els museu que presenten, i que conviden a visitar els diferents equipaments.

Els guions estan escrits per dramaturgs i periodistes que s’han inspirat en l’experiència que aporta la visita a aquests espais. Podeu consultar tots els vídeos en el següent enllaç-web.

 #MuseusAEscena, @patcdiba, @XarxaMuseusLocals

Vídeo del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet

Protagonitzat per l’actor Jordi Martínez i guió de Mercè Sarrias

 

Els "YOUTUBERS ALS MUSEUS"


També dintre de les accions del Dia Internacional dels Museus, des del Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya s’han impulsat a través del Canal Malaia un seguit de vídeos realitzats per youtubers, amb la voluntat de que aportin un punt de vista propi en relació a cadascuna de les xarxes temàtiques de museus.

Els vídeos, adaptats a nivell d'accessibilitat i a la Llengua de Signes Catalana (LSC) els trobareu aquí.

Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya

Bru Esteve