Skip to main content

Dia Internacional dels Museus 2024


El Museu Torre Balldovina et convida a celebrar la festa major dels museus i a gaudir del Museu en una data tan especial.

 

Dissabte 18 de maig, a les 11.30 h

Visita guiada a l’exposició “Espero una postal”


De la mà d’Àngels Casanovas, historiadora i comissària de l’exposició, descobrirem els missatges que al llarg de 150 anys han viatjat per tot el món en el revers i l'anvers de les cartolines i repassarem l'evolució del país mitjançant les postals escrites durant les vacances, per haver emigrat, durant la mili o des del front de la guerra.

A continuació, tu també podràs escriure i enviar la teva postal!

Adreçada a tots els públics.

Durada: 45 minuts

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al correu museutorreballdovina@gramenet.cat o tel. 933 857 142 

EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS


El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977. Un dia a l'any on els museus són els veritables protagonistes obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) que té per objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en la societat. Cada any, l'organització tria un tema específic per a la celebració. Per l'edició 2024, l'esdeveniment gira al voltant del tema “Museus per a l’educació i la investigació”.

L'esdeveniment més popular d'aquest dia és la jornada de portes obertes que els museus ofereixen a la ciutadania. Molts d'ells ofereixen, a més, altres activitats especials com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers.

Més informació

https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/