El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. És una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.
Aquest 23è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a l’organització de la societat ibèrica. L’arqueologia avança i cada cop coneixem als ibers amb més detall: com s’organitzava el territori, com es col·locaven les cases dins les ciutats i què s’hi feia al seu interior, com funcionaven el comerç i l’intercanvi, i com van aparèixer les capes socials amb rols definits, tant d’estament com de gènere.
Per a descobrir qui era qui entre els ibers, hem preparat un seguit d’activitats i visites per a tot tipus de públic que ens aproparan als prínceps i als pagesos, als comerciants i als artesans, als guerrers i a les teixidores... En definitiva, a les dones i als homes que varen viure en aquests mateixos espais fa més de 2000 anys.
ACTIVITATS
Dissabte 7 d’octubre, al MUSEU TORRE BALLDOVINA
D’11 a 12 h:
Taller d’encunyació de moneda
Coneix les monedes que s’utilitzaven en època ibèrica: quines eren, com eren, de què eren, etc. A més, podràs encunyar la teva pròpia moneda.
Taller d’alfabet ibèric
Vine a practicar l’enigmàtica escriptura ibèrica sobre diferents suports i escriu el teu nom amb l’alfabet ibèric.
12 h:
Visita guiada Els ibers de Santa Coloma per conèixer com s’organitzaven els ibers del Puig Castellar.
13 h:
Tast ibèric per descobrir què menjaven els ibers i provar productes de més de 2.500 anys d’antiguitat.
Diumenge 8 d’octubre, al POBLAT IBÈRIC PUIG CASTELLAR
D’11 a 14 h:
Activitats familiars per descobrir «Qui és qui» a l’estructura social dels ibers. Practicarem la caça amb arc i fletxes, el teixit amb telers i la mòlta de cereals. Els jocs completaran un entretingut matí.
11 h, 12 h i 13 h:
Visita guiada «El poblat de Puig Castellar» Anirem descobrint els espais més singulars que expliquen l’organització del treball. També entrareu a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment.
11.45 h, 12.45 i 13.45 h:
Els poblats de la Laietània se saluden. Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.
Totes les activitats seran gratuïtes amb reserva prèvia. Inscripcions a: museutorreballdovina@gramenet.cat o al telèfon 933 857 142 (places limitades)