“Joan Vicente i Castells. L’home de la cartera”

Conferència "Les grans extincions i la Paleontologia", a càrrec de Marc Furió

Dimecres 19 de maig, 19 h

Marc Furió és professor Serra Húnter a la Unitat de Paleontologia (Departament de Geologia) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Gràcies a la paleontologia sabem que la història de la vida a la Terra no ha estat només un procés d'evolució lent i gradual, sinó que també ha comptat amb moments catastròfics on han desaparegut milions d'espècies 'sobtadament'. El registre fòssil evidencia un mínim de cinc grans moments d'extinció global durant els darrers 540 milions d'anys. Nous estudis estan aportant dades significatives sobre les causes i conseqüències d'aquests esdeveniments globals, així com les estratègies ecològiques que van fer servir alguns organismes per evitar l'extinció. Amb l'actual situació de pèrdua accelerada de biodiversitat a escala mundial, l'estudi de les extincions massives basada en fòssils esdevé una interessant font de coneixement per l'espècie humana.

La conferència es celebrarà a la Sala d’actes del Museu Torre Balldovina seguint les mesures bàsiques sanitàries amb motiu de la Covid-19 (control d’aforament, gel hidroalcohòlic i ús obligatori de la mascareta).

 

 Per assistir cal inscriure’s prèviament a museutorreballdovina@gramenet.cat o al tel. 93 385 71 42.