Jornades d'arqueologia

El Museu participa al Seminari d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses

El Museu Torre Balldovina ha participat aquest matí en el IV Seminari Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna que se celebra a Roses, els dies 8 i 9 d’octubre, organitzat per la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona. Aquestes jornades, que s’han hagut de fer online degut a la pandèmia, enguany s’han centrat en els conjunts tancats dels segles XVI i XVII a la Mediterrània nord-oriental.

El Museu hi ha presentat la ponència “La vaixella dels senyors de la Torre. Conjunt ceràmic del segle XVII recuperat al Molí d’en Ribé (Santa Coloma de Gramenet, Barcelona)”, a càrrec de David Torres, arqueòleg i director de les darreres excavacions del Molí d’en Ribé, el qual ha exposat un estudi detallat de les peces ceràmiques de taula i cuina  trobades, de les seves diferents tipologies i formes i de les seves diverses decoracions.

Una petita part d’aquestes peces estan exposades actualment al Museu (fins al 31 de desembre), en una mostra que presenta una selecció de les més de 600 peces de vaixella i terrissa de taula de producció catalana, a més de tota una gran varietat d’atuells de cuina: plats de diferents diàmetres, escudelles, escalfetes, tupins, gerres, olles, cassoles, greixoneres, tapadores... Es tracta d’un conjunt molt interessant tant per l’heterogeneïtat de formes com pel volum de peces recuperades que són a més molt homogènies cronològicament.

Més informació