Acte ajornat. Pròximament informarem de la nova data

Presentació de l’exposició compartida “1939. L’abans i el després” i itinerari “Recordant l’alcalde Celestí Boada”

Acte ajornat. Pròximament informarem de la nova data.

 

Un projecte de Memòria en Xarxa coordinat per la Diputació de Barcelona on hi participen 25 museus de la Xarxa de Museus Locals. Es tracta d'una mostra dispersa en el territori que commemora els 80 anys del final de la Guerra Civil, i que assenyala aquestes institucions com a dipositàries de la memòria material i, per tant, també de la reflexió històrica dels precedents, els esdeveniments i les conseqüències de la guerra, així com el seu paper fonamental en la salvaguarda del patrimoni.

El recorregut que es proposa és transversal en l’espai i el temps i es pot veure simultàniament a diferents municipis fins al gener de 2020, i de manera conjunta a Memòria en Xarxa  i també a #1939abansidesprés.

A Santa Coloma, el mòdul museogràfic d’aquesta exposició està dedicat a l’alcalde Celestí Boada, per retre-li un petit homenatge en el 80è aniversari del seu afusellament, el 18 d’octubre de 1939. Aquesta instal·lació estarà exposada al Museu fins al 31 de desembre d’enguany.

Més informació

La presentació de l’exposició serà l’inici de l’itinerari “Recordant l’alcalde Celestí Boada”, un recorregut pels llocs claus que expliquen la trajectòria personal i política de l’alcalde Celestí Boada: l’Ajuntament, el carrer Major, la plaça d’Alfons Carles Comín del barri del Fondo, la plaça Celestí Boada Salvador del barri del Bon Pastor (inaugurada el dia abans) i l’Espai Memorial “Parapet de les executades i executats 1939-1952” al Camp de la Bota, fet en record i homenatge a les 1.706 persones que van morir executades a Barcelona, la majoria en aquest espai del litoral barceloní.

Recorregut amb autocar, places limitades, activitat gratuïta.

Inscripcions:

Telèfon: 93 385 71 42

museutorreballdovina@gramenet.cat