Miguel Hernández. Poeta del poble


Exposició temporal

Del 15 de març al 28 d'abril de 2019. Prorrogada fins al 16 de juny

La mostra «Miguel Hernández, poeta del poble» recupera la figura d’aquest singular poeta i dramaturg valencià a través d’un recorregut per la seva vida des d’un doble vessant: literari i de memòria històrica. Gràcies a la recerca de l’investigador Ángel Sody. L’exposició, al Museu Torre Balldovina, ofereix una cronologia vital i creativa de l’artista.

 La mostra compta amb diversitat de materials (llibres, textos, epístoles, documentació, fotografies...), en alguns casos inèdits, i representa un testimoni únic de la història literària i social de la primera meitat del segle XX. Miguel Hernández (1910-1942) és conegut sobretot per la seva poesia. Vinculat per afinitat a la Generació del 27, les seves creacions poètiques van evolucionar des d’una poesia intimista cap a una poesia de caràcter social.

 Poeta a les trinxeres

 La trajectòria vital i l’extens llegat literari que va deixar, malgrat la seva curta vida, són símbols de la dignitat i del gran esforç creatiu d’aquest jove poeta i dramaturg. Però la mostra també pretén retre homenatge al Miguel que va defensar les llibertats democràtiques i el govern de la República; l’escriptor va participar activament a les trinxeres i va treballar en activitats culturals al front. Acabada la Guerra, Miguel Hernández fou detingut i empresonat fins a la seva mort, a la primerenca edat de 31 anys.