La Festa Major d'Estiu

Exposició en línia

El Museu Torre Balldovina presenta una exposició en línia sobre la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma, la festa de retrobada de colomenques i colomencs després de les vacances i que dona entrada a un nou curs, a la qual s’hi podrà accedir a través de l’enllaç exposiciofestamajor.gramenet.cat.

La mostra s’introdueix amb una breu pinzellada sobre el sorgiment i la història d’aquesta festa major, estructurada en tres blocs: Les primeres festes majors d’estiu, La Festa Major durant el franquisme i La recuperació de la Festa Major per a tothom. A continuació presenta els programes de festa major de cada any, les seves portades i els actes que s’hi celebraren, els quals es complementen amb algunes fotografies i vídeos que ens permeten, en el seu conjunt, endinsar-nos en més de cent anys de festes.

Tots aquests documents, conservats la majoria al fons Museu, són aportacions d’entitats oi particulars i fruit de la recerca, i que enguany es posen a l’abast de la ciutadania virtualment a causa de la pandèmia. D’entre aquests documents té especial rellevància el llegat de programes de festa major del folklorista local Joan Pairó, el qual ha permès fer aquesta exposició.

La mostra, que neix amb la voluntat de créixer amb noves aportacions ciutadanes, vol esdevenir un proposta de gran valor documental i històric per a la ciutat.