Històric d'exposicions d'àmbit local


Miguel Hernández. Poeta del poble

Del 15 de març al 28 d'abril de 2019. (Prorrogada fins al 16 de juny)

La mostra «Miguel Hernández, poeta del poble» recupera la figura d’aquest singular poeta i dramaturg valencià a través d’un recorregut per la seva vida des d’un doble vessant: literari i de memòria històrica. Gràcies a la recerca de l’investigador Ángel Sody. L’exposició, al Museu Torre Balldovina, ofereix una cronologia vital i creativa de l’artista.

 La mostra compta amb diversitat de materials (llibres, textos, epístoles, documentació, fotografies...), en alguns casos inèdits, i representa un testimoni únic de la història literària i social de la primera meitat del segle XX. Miguel Hernández (1910-1942) és conegut sobretot per la seva poesia. Vinculat per afinitat a la Generació del 27, les seves creacions poètiques van evolucionar des d’una poesia intimista cap a una poesia de caràcter social

+ Informació

Sota les bombes

Del 17 de febrer al 3 de març de 2019

La mostra, basada en el llibre del mateix nom publicat per Angle Editorial, il·lustra aquesta guerra aèria sense precedents, amb documentació i imatges de l’època, sovint inèdites, per mostrar la crueltat del conflicte i els esforços del poble per sobreviure.

I és que, al llarg de tota la Guerra Civil, es va viure un setge aeri permanent on, per primera vegada a la història, s’atacava la rereguarda per destruir les indústries bèl·liques i per terroritzar la població civil.

+ Informació

Llorenç Serra, una mirada de futur

De l'1 de setembre al 21 d'octubre de 2018


En el marc dels actes per commemorar el primer centenari de la mort de Llorenç Serra (1918-2018), el Museu Torre Balldovina va presentar aquesta exposició per recuperar la figura de Llorenç Serra i significar la seva història a través d’un recorregut per la seva vida i els seus anys al capdavant de l’Ajuntament.

+ Informació

 

Veure vídeo

La Colmena. 100 anys d'esports i cultura (1916-2016)

Del 16 de desembre de 2016 al 26 de febrer de 2017

 

Recorregut per cent anys plens d'història, de transformació i de canvi, de l’històric local de La Colmena, des de la seva fundació com a cooperativa de consum fins a esdevenir un espai que aplega diversos grups culturals i esportius de la ciutat (coral, atletisme, teatre, ciclisme, escacs, billar...), bé com a seccions de la mateixa entitat o com a col·lectius autònoms que acull a la seva seu. Això la converteix en un centre de trobada del teixit social, cultural i esportiu de Santa Coloma durant molts i molts anys.

+ Informació

 

Veure vídeo

50 anys d'atletisme a Santa Coloma 1965-2015

Del 9 de març al 30 d'abril de 2016

Amb motiu de la commemoració dels cinquanta anys de la fundació de l’Atlétiko Santa Coloma i de la pràctica continuada i federada de l’atletisme a Santa Coloma (1965-2015), el Museu Torre Balldovina va presentar aquesta exposició temàtica sobre l’atletisme a la ciutat.

+ Informació

 

Veure vídeo

L'Avalot, 30 anys de teatre de carrer

Del 23 d'octubre de 2015 al 10 de gener de 2016

L’Avalot és una companyia de teatre de carrer que crea esdeveniments en l’espai i en el temps. Quan s’acaben, desapareixen per quedar només en la memòria dels espectadors, perquè el teatre és un art efímer. Però alguna cosa en resta: eines i petjades. Les eines són tots els elements que han fet servir per posar en peu l’espectacle: màscares, titelles, escenografies, vestuaris, estructures, tot el que cal carregar a la furgoneta abans de tornar a casa. Les petjades són les fotografies, els enregistraments en vídeo, els cartells, els programes, les notes a la premsa.

+ Informació

Església Major 1915-2015. Arquitectura i història

Del 5 de setembre al 18 d'octubre de 2015

En el marc de celebració del centenari de la inauguració de l’Església Major de Santa Coloma de Gramenet, el Museu Torre Balldovina va presentar aquesta exposició commemorativa, per donar a conèixer la història i l’arquitectura d’aquest edifici. L’Església Major és avui un dels edificis més destacats del patrimoni monumental de la ciutat, un referent visual i emblemàtic que, al llarg dels anys, n’ha esdevingut element iconogràfic.

+ Informació

 

Veure vídeo