Itineraris


Itineraris pel patrimoni

Bona part del patrimoni colomenc és present al nostre dia a dia sense que en siguem gaire conscients. Cada època ha deixat la seva empremta i amb els itineraris que us proposem volem que les descobriu tot passejant pels carrers.

Les edificacions seleccionades són les més singulars de conèixer pel seu interès cultural, històric, artístic, representatiu o simbòlic; i s'han agrupat en tres recorreguts, estructurats per proximitat i situats a les zones centre, nord i sud de la ciutat. 

Itineraris literaris

Itinerari Sagarra


Aquest itinerari literari ens descobreix alguns dels testimonis que han quedat del pas de la família Sagarra a Santa Coloma: La Torre Sagarra (o Balldovina), la plaça i el Mercat Sagarra i els carrers adjacents, la plaça de la Vila i l’Ajuntament, el Cementiri Vell o el Teatre Sagarra són alguns dels escenaris que conformen aquest itinerari, que va acompanyat de la lectura de textos de l’escriptor Josep Maria de Sagarra, triats acuradament, per fer un viatge a la Santa Coloma dels segles XIX i XX.

L’Itinerari  es pot fer de manera lliure, gràcies a la guia que es pot descarregar en aquesta pàgina, o es pot fer guiat gratuïta en les visites que organitza el Museu Torre Balldovina, tres dies a l’any, els quals s’anuncien anticipadament. Les persones que ho desitgin poden sol·licitar al Museu fer l’itinerari guiat fora de les dates proposades, a títol individual o en grup. En aquest cas, però, cal fer-se càrrec del cost de l’activitat.