Beques de recerca històrica


Per a treballs de recerca sobre la història de Santa Coloma de Gramenet.

EDICIÓ 2022

CONVOCATÒRIA TANCADA

L’Ajuntament convoca la tercera edició de les beques:

•    En la modalitat “La ciutat metropolitana”, la temàtica a tractar és “El cost humà de la Guerra Civil espanyola a Santa Coloma de Gramenet”.

•    En la modalitat “El Museu als barris”, la tria del barri de la ciutat queda a la voluntat de les persones aspirants (excepte els barris del Fondo i Llatí).

El termini de presentació de sol·licituds en l'edició de 2022 s'estableix entre els dies 9 i 22 de desembre, ambdós inclosos. Un cop finalitzat aquest període, no s’admetran sol·licituds.

 

BASES

Aquestes beques, convocades per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, promouen la realització de treballs de recerca sobre aspectes inèdits en els camps de les ciències socials i humanes relacionades de manera directa amb l’evolució i la història del municipi de Santa Coloma de Gramenet.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar les eines necessàries per tal d’incentivar la investigació a la nostra ciutat i apropar aquests àmbits d’estudi als colomencs i les colomenques.

Modalitats i temàtiques

 Modalitat “La ciutat metropolitana”. Té per objectiu aprofundir en el coneixement de l’encaix i l’evolució de Santa Coloma de Gramenet en el context metropolità de Barcelona.

 Modalitat “El Museu als barris”. Té l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de cada barri de la ciutat.

Persones aspirants

Podran optar a les beques les persones físiques investigadores que, de manera individual o col·lectiva, presentin els projectes de recerca d’acord amb aquestes bases i de conformitat amb la convocatòria de les beques corresponent.

Dotació econòmica

L’import de cada beca és de 2.500 €, subjectes a les retencions establertes per la legislació vigent.

Jurat

L’avaluació dels projectes de treballs de recerca presentats per les persones aspirants i admesos en la convocatòria corresponent l’efectua un Jurat presidit per l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i del que també formaran part la regidora de Cultura, la directora del Museu Torre Balldovina, un representant designat pel Centre Excursionista Puigcastellar i un representant del Casal del Mestre.


Treballs de recerca guardonats

Any 2015: modalitat El Museu als barris. Isabel Martínez, “El Fondo, cruïlla de cultures. Crònica urbanística d’un barri marcat per la immigració”.
Any 2015: modalitat La ciutat metropolitana. Marta Roig, “El transport a Santa Coloma de Gramenet. Història i evolució”.
Any 2018: modalitat El Museu als barris. Carlos Palacín, “El Llatí a peu de carrer. Evolució d'un barri, el seu comerç i els moviments socials”.