Església Major 1915-2015. Arquitectura i història


Exposició temporal

Exposició del 5 de setembre al 18 d'octubre de 2015

En el marc de celebració del centenari de la inauguració de l’Església Major de Santa Coloma de Gramenet, el Museu Torre Balldovina va presentar aquesta exposició commemorativa, per donar a conèixer la història i l’arquitectura d’aquest edifici. L’Església Major és avui un dels edificis més destacats del patrimoni monumental de la ciutat, un referent visual i emblemàtic que, al llarg dels anys, n’ha esdevingut element iconogràfic.

La mostra mostra molt visualment diferents aspectes de l’Església Major del període comprès des de la col·locació de la primera pedra, a l’any 1912, fins avui, amb textos explicatius i testimonis materials que es remunten als primers temps.

A nivell arquitectònic, es donen les claus per redescobrir l’edifici, aquest patrimoni que conservem a Santa Coloma amb empremtes del corrent modernista de l’època i una de les darreres construccions d'estil neogòtic català, amb significatius elements formals, com la portalada ogival i el gran finestral de façana. Però també es vol significar la seva història a través d’un recorregut per la vida parroquial que s’hi ha desenvolupat.

Vídeos de l'exposició