Memòria Històrica


#NOOBLIDEM

Recuperar, preservar i difondre la memòria històrica de Santa Coloma esdevé fonamental per a la preservació dels valors democràtics, la llibertat, la pau i la justícia social. Conèixer què va succeir des de la Segona República fins a la fi del règim franquista, com també de la Transició fins a la democràcia, és un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per la consecució dels drets i les llibertats democràtiques.

 

Què pretenem?

  • Recuperar i conservar la memòria local.
  • Aprofundir en el coneixement d’una realitat silenciada.
  • Consolidar els valors del coneixement utilitzant la memòria històrica com a mètode per recuperar la identitat col·lectiva de la ciutat.
  • Donar a conèixer les últimes recerques sobre la història recent del nostre municipi.
  • Col·laborar amb persones, institucions i entitats interessades en la investigació històrica i divulgació del període a nivell local.

MEMÒRIA HISTÒRICA, ACTIVITATS 2024 GENER-JUNY

Aquesta nova edició del Programa de Memòria Històrica comptarà, un cop més, amb la col·laboració dels diferents departaments i àrees de l’Ajuntament, dels grups municipals i de nombroses entitats que conformen l’entramat cívic i social de la nostra ciutat. Convé recalcar que és, precisament, la diversitat sorgida d’aquesta col·laboració la que ens permet presentar un programa de Memòria Històrica ampli, plural i ric en matisos.

Enguany, el Programa inclou nombroses activitats amb un fort component internacionalista, una novetat que sorgeix de la necessitat de comprendre diverses conjuntures sociopolítiques més enllà de les nostres fronteres. Hem de destacar de manera molt especial el viatge que dotze joves de Santa Coloma faran a principis del mes de maig al Memorial del camp de concentració de Buchenwald i Mittelbau-Dora, una activitat coorganitzada entre l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen que es planteja com un recurs pedagògic destinat a formar les generacions futures en els valors de la cultura de pau, l’antifeixisme i la memòria democràtica.

Comencem l’any amb molta energia i amb un compromís renovat amb la Memòria Històrica. Us animem a participar, un cop més, d’aquest fantàstic programa d’activitats.