Memòria Històrica


#NOOBLIDEM

Recuperar, preservar i difondre la memòria històrica de Santa Coloma esdevé fonamental per a la preservació dels valors democràtics, la llibertat, la pau i la justícia social. Conèixer què va succeir des de la Segona República fins a la fi del règim franquista, com també de la Transició fins a la democràcia, és un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per la consecució dels drets i les llibertats democràtiques.

 

Què pretenem?

  • Recuperar i conservar la memòria local.
  • Aprofundir en el coneixement d’una realitat silenciada.
  • Consolidar els valors del coneixement utilitzant la memòria històrica com a mètode per recuperar la identitat col·lectiva de la ciutat.
  • Donar a conèixer les últimes recerques sobre la història recent del nostre municipi.
  • Col·laborar amb persones, institucions i entitats interessades en la investigació històrica i divulgació del període a nivell local.

MEMÒRIA HISTÒRICA, ACTIVITATS GENER-JUNY 2022

Com cada any, amb aquest programa d'activitats volem reivindicar la importància i la necessitat d'investigar, difondre, commemorar i, en definitiva, recuperar la memòria col·lectiva de la nostra ciutat, tant d'aquelles persones i col·lectius que van patir les conseqüències de la barbàrie feixista, com d'aquelles que, tot i el context de repressió, van decidir lluitar per defensar els drets i les llibertats.

La programació que us presentem és fruit del treball conjunt entre la Regidoria, la Comissió Municipal de la Memòria Històrica i de les diferents entitats de la ciutat. Aquesta tasca conjunta enriqueix i diversifica el ventall de propostes i activitats, tot aportant noves mirades que ens ajuden a descobrir realitats sovint invisibilitzades, com ara la de les dones i dels col·lectius LGBTI durant la República, la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Al programa d'activitats trobareu presentacions de llibres, taules rodones de temàtica diversa, exposicions, obres de teatre, projeccions de pel·lícules i documentals, itineraris guiats, o grups de lectura i debat, entre altres activitats.