Memòria Històrica


#NOOBLIDEM

Recuperar, preservar i difondre la memòria històrica de Santa Coloma esdevé fonamental per a la preservació dels valors democràtics, la llibertat, la pau i la justícia social. Conèixer què va succeir des de la Segona República fins a la fi del règim franquista, com també de la Transició fins a la democràcia, és un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per la consecució dels drets i les llibertats democràtiques.

 

Què pretenem?

  • Recuperar i conservar la memòria local.
  • Aprofundir en el coneixement d’una realitat silenciada.
  • Consolidar els valors del coneixement utilitzant la memòria històrica com a mètode per recuperar la identitat col·lectiva de la ciutat.
  • Donar a conèixer les últimes recerques sobre la història recent del nostre municipi.
  • Col·laborar amb persones, institucions i entitats interessades en la investigació històrica i divulgació del període a nivell local.

MEMÒRIA HISTÒRICA, ACTIVITATS GENER-MAIG 2023

Amb el començament de l’any iniciem una nova edició del programa de Memòria Històrica de la ciutat, tot coincidint amb la celebració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i amb l’aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Santa Coloma de Gramenet, el 27 de gener de 1939.

Una vegada més, l’esforç, la dedicació i el treball conjunt entre l’Ajuntament, la Comissió Municipal de la Memòria Històrica i les diferents entitats ciutadanes de Santa Coloma de Gramenet ha permès enriquir i diversificar la programació que presentem.

Amb aquesta nova edició volem estimular la reflexió i el debat al voltant de la recuperació de la memòria col·lectiva, i posar sobre la taula les realitats, les lluites i les resistències de totes aquelles persones i col·lectius que durant dècades van fer front a la por, el silenci i l’oblit, tot jugant-s’hi la vida i la llibertat.