Memòria Històrica


#NOOBLIDEM

Recuperar, preservar i difondre la memòria històrica de Santa Coloma esdevé fonamental per a la preservació dels valors democràtics, la llibertat, la pau i la justícia social. Conèixer què va succeir des de la Segona República fins a la fi del règim franquista, com també de la Transició fins a la democràcia, és un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per la consecució dels drets i les llibertats democràtiques.

 

Què pretenem?

  • Recuperar i conservar la memòria local.
  • Aprofundir en el coneixement d’una realitat silenciada.
  • Consolidar els valors del coneixement utilitzant la memòria històrica com a mètode per recuperar la identitat col·lectiva de la ciutat.
  • Donar a conèixer les últimes recerques sobre la història recent del nostre municipi.
  • Col·laborar amb persones, institucions i entitats interessades en la investigació històrica i divulgació del període a nivell local.

MEMÒRIA HISTÒRICA, ACTIVITATS 2023 OCTUBRE-DESEMBRE

El 15 d’octubre commemorem, un any més, el Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista, efemèride que dona el tret de sortida al programa de tardor de Memòria Històrica i que precedeix els actes anuals d’homenatge a l’alcalde Celestí Boada en l’aniversari del seu afusellament a mans de les tropes franquistes.

El programa d’activitats de Memòria Històrica d’aquesta tardor comptarà també amb nombrosos actes i esdeveniments organitzats des dels diferents departaments de l’Ajuntament, com ara l’obertura al públic del mòdul expositiu “L’obra del CENU a Santa Coloma de Gramenet” –dins l’exposició en xarxa “L’Escola, llum de llibertat! L’educació durant la Segona República”–, que es podrà veure al Museu Torre Balldovina des del 14 d’octubre fins al 17 de desembre, o bé la inauguració de l’exposició fotogràfica “Patriotic Games Polònia Segle XXI”, visitable al Centre Cívic Riu fins al 27 d’octubre. Així mateix, assistirem també a nombroses xerrades, debats i ponències organitzades per entitats i formacions polítiques que, amb les seves enriquidores propostes, participen activament en la consolidació d’aquest necessari programa. Les sortides i els itineraris guiats també tindran un pes molt significatiu en la present edició del programa.