Memòria Històrica


#NOOBLIDEM

Recuperar, preservar i difondre la memòria històrica de Santa Coloma esdevé fonamental per a la preservació dels valors democràtics, la llibertat, la pau i la justícia social. Conèixer què va succeir des de la Segona República fins a la fi del règim franquista, com també de la Transició fins a la democràcia, és un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per la consecució dels drets i les llibertats democràtiques.

 

Què pretenem?

  • Recuperar i conservar la memòria local.
  • Aprofundir en el coneixement d’una realitat silenciada.
  • Consolidar els valors del coneixement utilitzant la memòria històrica com a mètode per recuperar la identitat col·lectiva de la ciutat.
  • Donar a conèixer les últimes recerques sobre la història recent del nostre municipi.
  • Col·laborar amb persones, institucions i entitats interessades en la investigació històrica i divulgació del període a nivell local.

COMENCEN ELS ACTES DE MEMÒRIA HISTÒRICA ENTORN A L’ALCALDE CELESTÍ BOADA DEL 14 D’OCTUBRE AL 16 DE DESEMBRE DE 2021

Exposicions, itineraris històrics, recitals, presentacions literàries, projeccions de documentals, conferències, espectacles, homenatges, taules rodones, debats... Configuren enguany el conjunt d'actes commemoratius i de reflexió del Programa de Memòria Històrica. Diferents col·lectius, entitats ciutadanes i partits polítics, a més de diversos departaments de l’Ajuntament, han col·laborat en la realització del programa, oferint, d’aquesta manera, una mirada transversal i diversa.

La programació d’octubre a desembre és un homenatge a la figura d’en Celestí Boada i Salvador, alcalde de Gramenet del Besòs, afusellat el 18 d’octubre de 1939. Fa més de vint anys l’Ajuntament ja va reivindicar el seu llegat amb la instal·lació d’una escultura dels artistes colomencs Jordi Dalmau i Lídia Górriz que, actualment, està situada a la rambla del Fondo amb el carrer Mozart, al barri del Fondo. Enguany, es completa aquest homenatge amb la instal·lació d’una placa commemorativa i la posada en marxa d’un itinerari que ens guiarà pels indrets més significatius de la seva biografia.