Memoria Histórica


#NOOBLIDEM

Recuperar, preservar y difundir la memoria histórica de Santa Coloma es fundamental para la preservación de los valores democráticos, la libertad, la paz y la justicia social. Saber qué sucedió desde la II República hasta el fin del régimen franquista, como también de la Transición hasta la democracia, es un homenaje a todas aquellas personas que lucharon para la consecución de los derechos y las libertades democráticas.

Qué pretendemos?

  • Recuperar y conservar la memoria local.

  • Profundizar en el conocimiento de una realidad silenciada.

  • Consolidar los valores del conocimiento utilizando la memoria histórica como método para recuperar la identidad colectiva de la ciudad.

  • Dar a conocer las últimas investigaciones sobre la historia reciente de nuestro municipio.

  • Colaborar con personas, instituciones y entidades interesadas en la investigación histórica y divulgación del periodo a nivel local.

     

COMENCEN ELS ACTES DE MEMÒRIA HISTÒRICA ENTORN A L’ALCALDE CELESTÍ BOADA DEL 14 D’OCTUBRE AL 16 DE DESEMBRE DE 2021

Exposicions, itineraris històrics, recitals, presentacions literàries, projeccions de documentals, conferències, espectacles, homenatges, taules rodones, debats... Configuren enguany el conjunt d'actes commemoratius i de reflexió del Programa de Memòria Històrica. Diferents col·lectius, entitats ciutadanes i partits polítics, a més de diversos departaments de l’Ajuntament, han col·laborat en la realització del programa, oferint, d’aquesta manera, una mirada transversal i diversa.

La programació d’octubre a desembre és un homenatge a la figura d’en Celestí Boada i Salvador, alcalde de Gramenet del Besòs, afusellat el 18 d’octubre de 1939. Fa més de vint anys l’Ajuntament ja va reivindicar el seu llegat amb la instal·lació d’una escultura dels artistes colomencs Jordi Dalmau i Lídia Górriz que, actualment, està situada a la rambla del Fondo amb el carrer Mozart, al barri del Fondo. Enguany, es completa aquest homenatge amb la instal·lació d’una placa commemorativa i la posada en marxa d’un itinerari que ens guiarà pels indrets més significatius de la seva biografia.